Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten

Tagliatelle met varkenshaas en geroosterde paprika

Tagliatelle met varkenshaas en geroosterde paprika

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram ongekookte tagliatelle
  • 450 gram varkenshaas
  • 4 rode paprika’s
  • 350 gram rucola
  • 3 teentjes knoflook
  • 40 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de paprika’s, maak deze schoon en snijd in grote stukken.
Maak de knoflookteentjes schoon, doe de paprika in een ovenschaal met de olijfolie en een snufje peper en zout en pers hierboven de knoflook uit.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en rooster de paprika’s voor 30 minuten in de oven en schep tussendoor om. Voeg na 25 minuten 250 gram van de rucola toe.
Verhit ondertussen het bak en braadproduct in een pan, kruid de varkenshaas met wat zout en peper en bak het in 15 minuten rondom goudbruin.
Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
Haal na de 15 minuten het vlees uit de pan, dek het af met aluminiumfolie en laat het voor ongeveer 5 minuten rusten.
Voeg 5 eetlepels water en de pesto toe aan het bakvet en roer dit goed en houd de jus warm.
Snijd de varkenshaas in plakken, doe dit bij de paprika, giet hier overheen de jus en voeg de rest van de rucola toe en hussel het geheel.
Giet de pasta af en meng dit met de varkenshaas en paprika.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: