Spirelli met zalm en courgette
Spirelli met zalm en courgette
Ingrediënten (4 personen)
- 150g Atlantische zalmsnippers
- 2 courgettes
- 4 stengels witte selder
- 3 wortelen
- ¼ plantje dille
- 1 sjalot
- 1dl lichte room
- 400g spirelli
- 2 eetl rode pesto
- 2 eetl olijfolie
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding (15min)
- Snij de courgettes in de lengte in fijne plakken, snij daarna in 3 gelijke stukken en vervolgens in lange smalle repen.
- Snij de witte selder fijn
- Snij de wortelen in de lengte in 2 en daarna in stukjes
- Snipper de sjalot en de dille fijn.
Bereiding (20min)
- Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 minuten de wortelen toe. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de selder en de courgette toe en laat 8 min stoven. Kruid met zwarte peper en zout.
- Meng de room en de pesto onder de pasta en de wortelen en voeg de zalmsnippers en de dille toe. Meng goed door elkaar en kruid met zwarte peper.
- Voeg de gestoofde groenten toe aan de pasta en meng alles goed onder elkaar.