Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten

Spirelli met zalm en courgette

Spirelli met zalm en courgette

Ingrediënten (4 personen)

  • 150g Atlantische zalmsnippers
  • 2 courgettes
  • 4 stengels witte selder
  • 3 wortelen
  • ¼ plantje dille
  • 1 sjalot
  • 1dl lichte room
  • 400g spirelli
  • 2 eetl rode pesto
  • 2 eetl olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Voorbereiding (15min)

  • Snij de courgettes in de lengte in fijne plakken, snij daarna in 3 gelijke stukken en vervolgens in lange smalle repen.
  • Snij de witte selder fijn
  • Snij de wortelen in de lengte in 2 en daarna in stukjes
  • Snipper de sjalot en de dille fijn.

Bereiding (20min)

  • Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 minuten de wortelen toe. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de selder en de courgette toe en laat 8 min stoven. Kruid met zwarte peper en zout.
  • Meng de room en de pesto onder de pasta en de wortelen en voeg de zalmsnippers en de dille toe. Meng goed door elkaar en kruid met zwarte peper.
  • Voeg de gestoofde groenten toe aan de pasta en meng alles goed onder elkaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: