Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten

Rifatoni met gekaramelliseerde venkel

Rifatoni met gekaramelliseerde venkel

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 venkelknollen
  • 100g geraspte mozarrella
  • 2 eieren
  • 400g rigatoni (penne)
  • 3 sneedtjes brood
  • 3eetl olijfolie
  • enkele druppels tabasco
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

  • Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af en bewaar 1,5dl kookvocht
  • Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels olijfolie en stoof de venkel op een matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Voor de tabasco toe naar smaak en laat +- 15 minuten stoven tot de venkel mooi bruin begint te worden. Roer regelmatig om.
  • Voeg de pasta toe aan de gekaramelliseerde venkel. Roer door elkaar en meng er de losgeklopte eieren onder.
  • Voeg het kookvocht toe en meng met de geraspte mozarella. Kruid met zwarte peper.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi het met het gebakken broodkruim. Serveer met een groen slaatje.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: