Rifatoni met gekaramelliseerde venkel
Rifatoni met gekaramelliseerde venkel
Ingrediënten (4 personen)
- 2 venkelknollen
- 100g geraspte mozarrella
- 2 eieren
- 400g rigatoni (penne)
- 3 sneedtjes brood
- 3eetl olijfolie
- enkele druppels tabasco
- zwarte peper
- zout
Bereiding
- Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af en bewaar 1,5dl kookvocht
- Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Haal uit de pan en zet opzij.
- Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels olijfolie en stoof de venkel op een matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Voor de tabasco toe naar smaak en laat +- 15 minuten stoven tot de venkel mooi bruin begint te worden. Roer regelmatig om.
- Voeg de pasta toe aan de gekaramelliseerde venkel. Roer door elkaar en meng er de losgeklopte eieren onder.
- Voeg het kookvocht toe en meng met de geraspte mozarella. Kruid met zwarte peper.
- Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi het met het gebakken broodkruim. Serveer met een groen slaatje.