Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten

Penne met gebakken kip, tomaat en olijven

Penne met gebakken kip, tomaat en olijven

Ingrediënten (4 personen)

  • 500g      kippenblokjes
  • 450g      tapastomaten
  • 50g        rucola
  • 2eetl       halfgedroogde tomaten in olie
  • 40g        parmezaan
  • 400g      penne
  • 1eetl       olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding (10 min)

  • Snij de tapastomaten in de lengte in 4.
  • Snij de olijven in ringetjes.
  • Snij de halfgedroogde tomaten in 2.
  • Rasp de parmezaan fijn.

Bereiding (15 min)

  • Kook de penne gaar in lichtgezouten water.
  • Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 5 min. Kruid met peper en zout.
  • Meng de penne met de olijven, de halfgedroogde tomaten, de tapastomaten en de kippenblokjes. Roer er de tapenade onder en laat nog even opwarmen op het vuur.
  • Meng de rucola net voor het serveren onder de penne.
  • Bestrooi met parmezaan

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: