Penne met gebakken kip, tomaat en olijven
Penne met gebakken kip, tomaat en olijven
Ingrediënten (4 personen)
- 500g kippenblokjes
- 450g tapastomaten
- 50g rucola
- 2eetl halfgedroogde tomaten in olie
- 40g parmezaan
- 400g penne
- 1eetl olijfolie
- Peper en zout
Voorbereiding (10 min)
- Snij de tapastomaten in de lengte in 4.
- Snij de olijven in ringetjes.
- Snij de halfgedroogde tomaten in 2.
- Rasp de parmezaan fijn.
Bereiding (15 min)
- Kook de penne gaar in lichtgezouten water.
- Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 5 min. Kruid met peper en zout.
- Meng de penne met de olijven, de halfgedroogde tomaten, de tapastomaten en de kippenblokjes. Roer er de tapenade onder en laat nog even opwarmen op het vuur.
- Meng de rucola net voor het serveren onder de penne.
- Bestrooi met parmezaan