Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten

Pasta niçoise

  • 125g fijne boontjes
  • 2 tomaten
  • 2 eitjes (hardgekookt)
  • 6 zwarte olijven (ontpit en in plakjes gesneden)
  • 1 et bieslook
  • 3el pesto
  • 100g tonijn in olie
  • 150g kleine pasta (tubetti, penne,…)
  • zwarte peper

Top de boontjes, halveer ze en kook ze beetgaar. Laat ze wel even schrikken onder koud water om hun groene kleur te behouden en laat ze uitlekken.

De tonijn mag op zijn beurt ook even uitlekken en breek deze in beetklare stukken.

De hardgekookte eieren kan je nu pellen en in partjes snijden.

Kook de paste al dente volgens de kooktijd op de verpakking beetgaar in gezouten water.
Giet af en spoel goed onder koud water laat deze ook geruime tijd uitlekken en afkoelen.

Meng in een grote kom de pesto door de pasta en voeg de overige ingrediënten aan toe.

Afkruiden met versgemalen zwarte peter en leg er de gekookte eitjes bovenop en werk af met de gesneden bieslook.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: