Macaroni Maison
Macaroni Maison
Ingrediënten (4 personen)
- 500gr Macaroni – Spirelli – Penne
- 500ml halfvolle melk
- 50gr bloem
- 50gr vetstof (boter – kokosolie)
- Tomatenpuree
- Hesp
- Geraspte emmental
- Geraspte parmezaan
- Muskaatnoot
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de macaroni al-dente in ruim gezouten water.
- Maak een roux van de vetstof en bloem.
- Voeg tomatenpuree toe aan de roux en laat even meebakken.
- Maak van de roux een behamelsaus door de melk eraan toe te voegen, roer goed met een garde. Voeg muskaatnoot, peper en zout toe naar smaak.
- Snij de hesp in kleine blokjes en voeg toe aan de behamelsaus.
- Voeg de geraspte emmental toe, laat goed warmen totdat de kaas volledig gesmolten is.
- Eventueel kan je een tomaat in kleine stukjes toevoegen net voor opdienen.