Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten

Macaroni Maison

Macaroni Maison

Ingrediënten (4 personen)

  • 500gr Macaroni – Spirelli – Penne
  • 500ml halfvolle melk
  • 50gr bloem
  • 50gr vetstof (boter – kokosolie)
  • Tomatenpuree
  • Hesp
  • Geraspte emmental
  • Geraspte parmezaan
  • Muskaatnoot
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de macaroni al-dente in ruim gezouten water.
  • Maak een roux van de vetstof en bloem.
  • Voeg tomatenpuree toe aan de roux en laat even meebakken.
  • Maak van de roux een behamelsaus door de melk eraan toe te voegen, roer goed met een garde. Voeg muskaatnoot, peper en zout toe naar smaak.
  • Snij de hesp in kleine blokjes en voeg toe aan de behamelsaus.
  • Voeg de geraspte emmental toe, laat goed warmen totdat de kaas volledig gesmolten is.
  • Eventueel kan je een tomaat in kleine stukjes toevoegen net voor opdienen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: