Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten

Lookpasta – Lookolie

Lookpasta – Lookolie

Lookpasta

Wie houdt er niet van een beetje look in het eten? Alleen is het probleem vooral om knoflook vers te bewaren.
De beste oplossing is om er een lookpasta of lookolie van te maken. Dit is vrij makkelijk te maken, bewaart lang en is super handig in de toekomst.

Benodigdheden:
– Verse knoflook
– Extra vierge olijfolie
– Zout
– Eventueel provençaalse kruiden. Bv tijm, rozemarijn, etc.

Schil en kuis de knoflook teentjes. Let hierbij op dat je elke onzuiverheid verwijdert. Was de teentjes.
Zet een pannetje op middelmatig vuur met olijfolie. Snij, hak of plet de knoflook teentjes en voeg deze toe aan de olijfolie.
Laat op een zacht vuurtje koken zodat het vocht kan verdampen zonder dat de look frituurt. Voeg ruim zout toe als extra bewaarmiddel. Eventueel kan je Provençaalse kruiden toe voegen om extra smaak te geven.

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: